Založ si blog

Občiansky kandidát na prezidenta.

 

Počas tradičného obedného hodnotenia posledného obdobia politického vývoja našej krajiny kolega  prišiel so zaujímavým nápadom. V prvom momente sa to zdalo vtipné, po hlbšom zamyslení to ale vôbec nevyznieva ako zlý nápad….

Ako nájsť vhodného kandidáta na tento najvyšší úrad? Kandidáta, ktorý bude spájať a nie rozdeľovať spoločnosť, kandidáta, ktorý má všeobecnú obľubu širokých vrstiev obyvateľstva bez ohľadu na pohlavie, vierovyznanie, bez ohľadu na spoločenské postavenie, rasu, sexuálnu orientáciu atď.

Kandidáta, za ktorého zvoliteľnosť sa postaví aj najsilnejšia strana v parlamente a mohol by získať aj podporu opozície. Kandidáta, ktorý bude reprezentovať národné tradície, bude všeobecne obľúbený a akceptovateľný a bude mať dostatočné znalosti na vykonávanie tohto dôležitého úradu.

Kandidát, ktorý bude zodpovedne a spravodlivo vykonávať prezidentský úrad a nebude rozlišovať hodnotu ľudí podľa majetku, ale bude spravodlivý voči všetkým…

No a v neposlednom rade kandidáta, na ktorého prínose sa zhodne väčšina obyvateľstva a teda bude naozaj spájať a nie rozdeľovať…

Keď sa nad týmto zamyslíme prídeme na to, že najvhodnejší kandidát na túto dôležitú funkciu je kandidát strany SMER a konkrétne jej predsedu. Z tohto dôvodu navrhujem začať zbierať podpisy pod kandidatúru v poslednej dobe často spomínaného a velebeného vreca zemiakov.

Podľa posledných vyjadrení politických osobností vrece zemiakov malo veľký potenciál na zvolenie v župných voľbách, takže má veľkú šancu sa uplatniť aj vo voľbách prezidentských. V župných voľbách síce oficiálne nekandidovalo, ale napriek tomu sa hovorilo, že keby sa volieb zúčastnilo, malo by veľkú šancu vyhrať.

Poďme si teda rozobrať túto osobnosť.

Životopis:

Zemiak rastie ako bylina s hranatou, bohato rozvetvenou stonkou, priamou alebo poliehavou, zarastenou krátkymi chĺpkami. (podobnosť s niektorými politikmi čisto náhodná)

Zemiak pochádza z horských oblastí juhoamerických Ánd. Predok európskych zemiakov má podľa odborníkov svoj pôvod na chilskom ostrove Chiloe a na starý kontinent ho priviezli španielski moreplavci v roku 1565. (to znamená, že v nasej Slovenskej zemi je hlboko zakorenený už niekoľko storočí)

Za svoju obľubu vďačí nenáročnosti na prírodné podmienky a predovšetkým mimoriadne vysokým hektárovým výnosom. Ich široké uplatnenie v európskom poľnohospodárstve na začiatku 19. storočia ochránilo Európu od cyklických hladomorov a „epidémií“ skorbutu. Český botanik a buditeľ Jan Svatopluk Presl ich vo svojom Rostlinopise považuje za „najväčší úžitok, ktorý ľudstvo z objavenia Ameriky malo“ (takže je overené, že je schopný pracovať v prospech všetkých ľudí).

Najviac sa v ľudovej medicíne využíva práve šťava zo surových zemiakov, tradične na tráviace ťažkosti, gastritídy, poruchy pečene a žlčové kamene. Surová zemiaková šťava utišuje zápaly a podporuje hojenie kožných infekcií a poranení. Plátky surového zemiaka sú vynikajúcim obkladom na opary a omrzliny, a keď ho dáme na spánky, pomôže na bolesti hlavy a migrénu. (očividne je účinný na väčšinu chorôb, ktoré nám spôsobuje dnešná politická reprezentácia a pozeranie správ o nových nápadoch vlády)

Navyše je zemiak všeobecne akceptovaný a obľúbený aj za našimi hranicami v celom civilizovanom svete (takže jeho diplomatické schopnosti sú nesporné).

Zemiak je hrdý Slovák, ktorý zasahuje do všetkého tradičného, dobrého a slovenského, či už sú to halušky, lokše, strapačky, zemiakové placky. Napriek tomu, že je taký obľúbený, vôbec nie je namyslený a dá sa povedať, že je stále veľmi cenovo dostupný a môže si ho dovoliť každý. No a ak sa nám náklady na prezidentskú kanceláriu budú zdať vysoké, tak namiesto 50 kilového vreca si zvolíme 10 kilové alebo 5 kilové a tým pádom môžeme znížiť náklady až 10 násobne….

 Až história ukáže, aký úspešný prezident  by z neho bol, keď si však pozriete niektorých terajších kandidátov a pozriete sa do minulosti na to kto zastával a zastáva túto funkciu, myslím že šance nie sú beznádejné.

Tak vážení, čo vy na to, začneme zbierať podpisy?

 

 

 

 

 

 

Zdroj:

http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/zemiak/44/

http://sk.wikipedia.org/wiki/%C4%BDu%C4%BEok_zemiakov%C3%BD

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50258x
Priemerná čítanosť článkov: 2792x

Autor blogu

Kategórie