Založ si blog

O voľbách a o tom, ako ma pán premiér nepriviedol k orgazmu. . .

Priznám sa, kandidát ktorého som volil a držal mu palce sa nedostal do druhého kola, aj keď iba veľmi tesne. Mrzí ma to z mnohých dôvodov, ale hlavne preto, že to je jeden z mála kandidátov, pri ktorom sa predseda Smeru cíti nepríjemne a ktorý má dostatok intelektu na to, aby premiéra privádzal do úzkych.

Možno je to tým, že je príliš mladý a príliš nezaťažený minulosťou na to, aby na neho premiérova rozviedka dokázala niečo vyhrabať, možno tým, že je odborník vo svojej oblasti a zrazu to v porovnaní s premiérom vyzerá, že nie je právnik ako právnik. Možno je to tým, že strávil časť života v zahraničí. V každom prípade dokázal, že náš premiér zďaleka nie je taký frajer, keď diskutuje s primeraným súperom. Stačí sa pozrieť na túto debatu (zároveň to vysvetľuje, prečo si premiér oponentov do diskusií vyberá):

http://www.expres.sk/clanok/6937/brano-zavodsky-nazivo-prezidentski-kandidati.html#11-03-robert-fico-vs-radoslav-prochazka

Čo ale ďalej, keď máme na výber z kandidátov Fico a Kiska?

O Kiskovi veľa neviem, zato viem,  že sa niekto veľmi snaží presvedčiť voličov, že je scientológ. Ale čo to o ňom hovorí? Keď ma niekto bude presviedčať, že súčasný premiér je przniteľ detí, tiež mu bez dôkazov neuverím. No a keby tým scientológom aj bol, čo rázne poprel, neviem prečo sa tu uplatňuje prezumpcia viny a ako má Kiska dokázať, že ním nie je, stále mu slúži ku cti, že smerácka úderka na neho nebola schopná vyhrabať nič iné iba takéto nepodložené obvinenia. Zatiaľ to totiž vyzerá tak, ako keď najstaršia prostitútka od slovnaftu nadáva do kuriev okoloidúcej slečne, pretože má príliš krátku sukničku.

 Viem, že sa ma snažia presvedčiť, že zbohatol na úkor chudobných ľudí, ale kto je dnes na Slovensku bohatý? Akurát tak kamaráti pána premiéra a veľa členov smeru v popredných funkciách, ktorí majú také strašne silne vyvinuté “sociálne cítenie“.

Ak niekto prišiel kvôli nebankovej alebo splátkovej spoločnosti o peniaze, prípadne bývanie tak:

za prvé – pochybujem, že to bolo kvôli spoločnostiam pána Kisku,

za druhé – ak štát umožňuje nebankovým spoločnostiam podnikať spôsobom, že poskytujú pôžičky na sto a viac percentný úrok, tak je to chyba na strane štátu, teda vlády a pán premiér si vylieva špinu sám na seba,

no a za tretie – ak je niekto idiot, ktorý nechápe, že keď si požičia nejakú sumu, ktorú nie je schopný splácať na úžernícky úrok a ručí za to domom, bytom, atď., tak by som povedal, že dostal čo chcel.

Rada pre týchto ľudí znie, ak si na niečo nie ste schopní ušetriť za rok alebo dva, tak si to nekupujte. Nákup na splátky alebo pôžička vám má pomôcť získať niečo, čo by ste si možno mohli dovoliť o rok alebo dva skôr, tak aby ste to mohli užívať, nie na to aby ste si kúpili niečo čo si nemôžete dovoliť. No a špeciálne ma vytáčajú ľudia, čo si berú úvery na vianočné darčeky. Ak by som na darčeky nemal, tak by som na Vianoce deťom vysvetlil, že strecha nad hlavou, jedlo a rodina je dôležitejšia ako lego alebo iné sprostosti.

                No a k Ficovi? K tomu čo vieme za tie roky je škoda sa vracať, už to bolo popísané miliónkrát. Jediná vec, ktorá je väčšia ako jeho ego, sú jeho ambície. Nevravím, že je to zlé, ak by mal ambíciu napr. vyriešiť svetový hlad, vybudovať nejakú firmu, zamestnať ľudí a niečo vytvoriť, je to ok. Ak ale má ambíciu po dvadsiatich rokoch zabezpečiť sám sebe kariérny postup a tým pohodlný a oddychový predčasný dôchodok za peniaze daňových poplatníkov, to sa mi už až tak veľmi nepáči. Jeho najväčšie schopnosti čo ho držia na výslní by som zhrnul do dvoch bodov:

  1.  dokázal využiť slovenskú povahu a presvedčiť dostatok ľudí o tom, že im je ťažko kvôli ľuďom čo zarábajú nad dvetisíc mesačne. Vážení, ako sa vám zlepšil život keď sa presadila milionárska daň pre ľudí, čo zarobia toľko ako upratovačka v Nemecku alebo Rakúsku? A všimli ste si vôbec, že skutoční boháči neplatia ani o cent viac a ešte dostávajú od štátu, teda aj z vašich daní, dotácie na zachovanie pracovných miest a podobne?
  2. jeho úžasná schopnosť privádzať dôchodkyne a dôchodcov k orgazmu na mítingoch Smeru.

Takže takto: ak sa bojíte Kiskovej neskúsenosti, verte tomu, že horšie ako doteraz to už snáď nemôže byť – no a čo sa stalo? Prežili sme si tých 10 rokov lingvistického artistu a ako rýchlo nám to ubehlo. Ja sa skôr bojím premiérových skúseností, pretože sa mi zdá, že nabral príliš veľa skúseností z oblastí, ktoré by hlava štátu nemala mať.

Osobne si myslím že funkcia prezidenta je zbytočná, ale ak ju už máme, tak sa rád pozriem čo dokáže s touto funkciou spraviť niekto nový, pretože čo dokáže súčasný premiér si predstaviť viem a nerád by som to zažil…..

 

 

www.dojnekravy.sk

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50261x
Priemerná čítanosť článkov: 2792x

Autor blogu

Kategórie