Založ si blog

Operačný program – tunelovanie

Dávno som nič nepísal lebo, po prvé som mal užitočnejšie veci na starosti, po druhé aj tak to nemá zmysel. Čokoľvek kritické dnes človek napíše tak je škatuľkovaný ako modrý a stretáva sa z argumentmi typu Dzurinda predal elektrárne, predal plynárne a preto dnes chudák Fico nič nemôže….

Teda argument typu – nevadí že mi dnes ukradli peňaženku pretože pred 10 rokmi mi ukradli auto a v porovnaní s tým je peňaženka vlastne v poriadku.

Hlavne že máme stabilnú vládu a kopec splnených sociálnych balíčkov. Ako keby to tá vláda platila zo svojho. Máme za sebou takmer štyri stabilné roky a smutné je že okrem tej stability sa vyznačovali hlavne absolútnou nečinnosťou. Žiadna reforma, žiadne zjednodušenie byrokracie, žiadne zoštíhlenie prebujneného úradníckeho aparátu, len zvýšiť dane, odvody a prežierať peniaze na nezmyselné úplatky svojim voličom, samozrejme potom čo sme si  z nich odkrojili pekný koláč pre seba a našich sponzorov. Ešteže prepukla utečenecká kríza a teroristi aspoň sa ľudia môžu plne venovať týmto postrachom a nemusia si všímať tie večné tunely pri každom jednom obstarávaní, eurofondoch atď.…

Stačí si dnes buchnúť do stola zanadávať na EU a utečencov a 40% vo voľbách máte istých. A popritom sa v tichosti môže tunelovať ďalej – alebo aj nahlas mám dojem že už sa to ani nesnažia skrývať.

Na druhej strane tu máme opozíciu plnú psychopatov, starých senilných idiotov ktorých trápia len problémy reprodukčného charakteru ktoré sa ich vzhľadom na ich vek už ozaj netýkajú, no a kopec egomaniakov ktorý sú taký presvedčený o svojej jedinečnosti že každý potrebuje vlastnú stranu aby mohol byť predseda. No a potom kopec nových nádejí pre nerozhodnutých voličov ktorý sľubujú že nastolia rovnováhu medzi dark side a light side sily čo znie lákavo až kým sa náhodou nedostanete k nejakým blogom z ktorých zistíte ktorý je syn a dcéra ktorého privatizéra a kto pre koho v minulosti pracoval. Potom to už až tak lákavo nevyzerá…

Keď sa raz za 20 rokov ľudia pozrú späť nebudú pozerať na kauzy ani na mená skôr si myslím že sa budú pýtať prečo sa Slovensko posunulo tak málo. To vidím ako najväčší problém – to vládnutie bez rozvojových cieľov, keď jediný ciel je udržať sa pri moci čo najdlhšie. A presne to je vidno keď sa pozrieme 20 rokov späť. Sme tak na 30% toho kde sme mohli byt keby….

Ale nie o tom som chcel. Cestou do práce a z práce často v aute počúvam rádio. Dlhú dobu som to ignoroval ale včera keď som náhodou počúval rádio večer po jedenástej už ma to fakt dostalo. Koľko krát za deň musí ísť v rôznych komerčných rádiách reklama na operačný program životné prostredie – aby Slováci vedeli recyklovať, alebo aby Slováci vedeli chrániť svoju prírodu a rôzne ďalšie operačné program (včera večer išlo asi 6 reklám za sebou). To fakt kým neboli eurofondy tak Slováci robili iba bordel? (Asi áno ale robia ho aj naďalej žiadny rozdiel nevidno.) A fakt nás až EU naučila starať sa o prírodu? Čo chce zadávateľ reklamy tou reklamou povedať? Načo beží minimálne 15 až 20 krát denne reklama na nejaký operačný program hradený z eurofondov? Nepredáva žiadne výrobky, či ju počujete alebo nie nijako vás to neovplyvní takže o čom to je?

Jediný zmysel toho vidím v tom že je to pekný nástroj ako si z koláča eurofondov odkrojiť pre spriaznené reklamné agentúry a spriaznené média. A podľa frekvencie ako často tieto reklamy bežia na rôznych komerčných médiách ide o pekný balík. Dnes už sa tomu nikto ani nečuduje, takéto nehospodárne nakladanie s peniazmi EU alebo SR je úplný štandard a to je práve na tom najsmutnejšie.

Už len k tomu spraviť pravdivý reklamný spot: Operačný program tunelovanie eurofondov pomohol mnohým ľudom ktorý boli na správnom mieste, zabezpečil financovanie pre spriaznené strany a osoby. Aby Slovensko dobre ojebávalo ľudí – operačný program tunelovanie.

Ak sa toto bude vysielať každý deň 20 krát vo všetkých rádiách aspoň to bude úprimné…

 

www.dojnekravy.sk

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50305x
Priemerná čítanosť článkov: 2795x

Autor blogu

Kategórie