Založ si blog

A že automatizácia a informatizácia štátnej správy nefunguje…

Tak máme zase príjemnejší život vďaka úžasným službám nášho štátu:

http://www.zive.sk/clanok/111689/automaticka-pokuta-za-neplatnu-stk-vsetky-informacie

Pokiaľ vlastníte auto, motorku, skúter,  ktorý podlieha povinnosti mať platnú STK, tak sa máte zase na čo tešiť.

Zabudnete? Omeškáte sa o jeden deň? Systém vám automaticky vystaví a zašle pokutu na 330 EUR. Ak pokutu rýchlo zaplatíte do 15 dní dostanete zľavu a bude vás to stáť len 220. Aké utešené sumy pre priemerne zarábajúceho slováka ktorý takú sumu nenašetrí za rok. Zaujímalo by ma kto tie výšky pokút navrhuje, pretože takáto suma nemá výchovný character, ale priam charakter likvidačný. Je si autor zákona vedomý, kde žijeme a aký je priemerný plat na Slovensku?  Hlavne s prihliadnutím k tomu, že počet nehôd z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu vozidla je niekde na úrovni menej ako 0,5 % všetkých dopravných nehôd – pre nechápavých z 1000 nehôd ani nie 5 bolo kvôli stavu vozidla  a to sa ani nemusíme baviť o tom, že tých 5 vozidiel asi neprešlo STK oficiálne ale nejakým “vybavovacím” spôsobom.

Máloktoré porušenie dopravných predpisov vám z peňaženky vytiahne 330 EUR.

http://auto.pravda.sk/doprava/clanok/373425-sadzobnik-pokut-2016-kolko-zaplatime-za-dopravne-priestupky/

Paráda, takže ohroziť chodca na priechode pre chodcov 150 EUR, ohroziť cyklistu 150EUR, ale zabudnúť o jeden deň na STK a EK pričom auto odpočíva v garáži = 330EUR.

Podľa zdravého rozumu pokiaľ nepôjdem s vozidlom s neplatnou STK a EK na cestu, neporušil som žiadny zákon. Ako môže štát pod hrozbou likvidačnej pokuty nahrávať biznis súkromným staniciam STK???

To potom pošlime pokuty rovno všetkým ľudom, ktorí nevlastnia vodičský preukaz. Síce nešoférujú, ale mohli  by – treba ich pokutovať. Alebo zavrime do väzenia všetkých držiteľov zbrojného preukazu, síce nikomu nič nespravili, ale mohli by vraždiť.

Kecy typu vozidlo treba dočasne vyradiť z evidencie, keď sa nepoužíva, to už je len na nasranie…  Vyradenie z evidencie on-line za pár minút nevybavíte a na poplatkoch necháte peknú sumu, ktorú zase rátal nejaký negramotný idiot akých pravdepodobne v štátnej správe pracuje dostatok:

Dočasné vyradenie vozidla z evidencie vozidiel a predĺženie dočasného vyradenia vozidla z evidencie vozidiel je spoplatnené nasledovne:

V lehote

  1. do jedného roka …………………………………………………………………………………. 5 eur,
  2. od jedného roka do dvoch rokov ……………………………………………………… 20 eur,
  3. od dvoch rokov do štyroch rokov ……………………………………………………… 35 eur,
  4. od štyroch rokov do šiestich rokov…………………………………………………….. 70 eur,
  5. od šiestich rokov do 10 rokov …………………………………………………………. 170 eur,
  6. nad 10 rokov …………………………………………………………………………………… 350 eur,

Vysvetlí mi niekto ako došli k týmto sumám? Nie je to ani priemerná hodnota na rok ani žiadny algoritmus sú to len z nejakej “múdrej hlavy” stanovené čísla. Niekedy mám dojem, že zákony tu píšu ľudia s tourettovým syndrómom, ktorí náhodne vykrikujú nezmysly pod vplyvom choroby. Pokiaľ si na odhlasovanie vozidla musíte brať dovolenku a stráviť pol dňa na dopravnom inšpektoráte tak toto nie je alternatíva.

Zaujímavé, že digitalizácia štátnej správy aj po prežratej miliarde nepokročila skoro nikam, ale pokiaľ ide o automatické vyberanie pokút to akoby zázrakom funguje rýchlo a spoľahlivo.

Takto to funguje u nás vo všetkom.

Napríklad načo by sme riešili učiteľov a sestričky, keď môžeme za menej peňazí zamestnať 2500 nových policajtov, ktorí sa sami časom zaplatia na vybraných pokutách a keď bude zle, rozoženú aj prípadné štrajky a demonštrácie v budúcnosti….

 

http://www.dojnekravy.sk/

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50300x
Priemerná čítanosť článkov: 2794x

Autor blogu

Kategórie