Založ si blog

Tak a je pomaly po štrajku. . .

Učitelia ani sestričky toho moc nevybojovali, skôr si uškodili – hlavne tie sestričky. Teraz sa pekne ukázalo aké je výhodné držať národ v chudobe a nevedomosti. Veď čo je účinnejšia taktika ako nechať nepriateľa vyhladovať. Taktika ktorá funguje už tisíce rokov. Plaťme ľuďom iba toľko aby žili z ruky do huby a keď sa začnú vzpierať nedostanú nič. A keďže šetriť nemajú z čoho, tak oni od hladu za pár týždňov stíchnu…

A sestričkám rovno štrajkovať zakážeme zákonom pod pečiatkou ochrany pacientov. Škoda že rozkrádanie a tunelovanie zdrojov sa za ohrozenie pacientov nepovažuje.

Veľmi sa mi páčilo ako sa učiteľom vyčítalo že im ide hlavne o vyššie platy a že je to ich poslanie. Akoby niekto chodil do práce len preto že to je jeho poslanie.

Samozrejme že platy sú asi najväčší problém školstva a kto si myslí iné, jednoduchý príklad: dajte inteligentnému a vzdelanému učiteľovi do ruky kriedu a naučí vaše deti čítať, písať, počítať a možno aj rozmýšľať.

Dajte idiotovi do ruky najnovšie vybavenie, vynovenú školu, počítače, predražené učebné pomôcky a všetko čím sa vďaka eurofondom snažila vláda učiteľom zapchať ústa a garantujem, že vaše deti nenaučí nič.

No a o tom to je, školstvo je o ľuďoch teda učiteľoch v prvom rade, no a každý vzdelaný človek pôjde za tým čo mu zabezpečí lepší životný štandard. Takže ak chceme v školstve kvalitných ľudí musí to začať perspektívou slušného života inak na školách ostanú učiť len ľudia ktorí by sa inde neuplatnili, alebo takí, ktorí si to môžu dovoliť ako hobby – teda vďaka rodinnému zázemiu (napr. dobre zarábajúci partner) nie sú odkázaný na svoj príjem.

Prajem učiteľom aby sa im podarilo v blízkej dobe zjednotiť, zbaviť sa vedenia odborov ktoré je členom SMERu a zopakovať štrajk v oveľa väčšom meradle aby konečne dosiahli zmeny k lepšiemu. Keď už nás štát oberá o polovicu príjmu tak by som radšej tie peniaze videl investované do školstva a zdravotníctva ako do straníckych masáží, predražených obstarávačiek a napr. tohoto: Najväčšia slabina novej siete radarov a kamier

Prekvapivé ako veľa ľudom vadia požiadavky na vyšší plat učiteľov ale vôbec im nevadí obstarávanie radarov za 140 miliónov EUR čo je podobná suma ako učitelia žiadali na zvýšenie platov. V tomto prípade nevadilo ani to že je blízko do volieb, takéto rozhodnutia sa očividne prijímajú naďalej.

Tešme sa, že za peniaze čo sme nedali učiteľom, si môžeme kúpiť ďalší nástroj na buzeráciu vodičov, ktorý podľa analýz ani nezvyšuje bezpečnosť cestnej premávky, skôr naopak. A tá cena od 100000 do 189000 za kus v závislosti od výsledného počtu to už je naozaj do plaču.

No a v súvislosti s tým ma napadá otázka, čo asi bude robiť tých 2500 nových policajtov ktorých sa chystá ministerstvo naverbovať a ktorí budú mať pravdepodobne vyšší nástupný plat ako  priemerný učiteľ, plus výsluhový dôchodok, keď už teraz ich máme najviac na obyvateľa v EU a ešte aj tie pokuty nám budú chodiť automatizovane…

No a ľuďom ktorí celú dobu nadávali na nenažratosť učiteľov slovami: „mali by ísť makať za pás do fabriky za minimálnu mzdu aby vedeli o čom je život“, želám aby učitelia v dohľadnej dobe dosiahli svoje požiadavky, aby sa kvalita školstva zlepšila, aby sme sa vo vzdelaní posunuli z chvosta štatistík vzdelanosti EU a aby ich deti a deti ich detí nemuseli za tým pásom pracovať ďalšie generácie…..

www.dojnekravy.sk

 

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50239x
Priemerná čítanosť článkov: 2791x

Autor blogu

Kategórie