Založ si blog

Lebo Fico…

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné.

Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil lsns, prečo atď…  Údajne to boli prvovoliči ktorí si nepamätajú históriu a neviem aký voliči, ktorí inklinujú k extrémistom…

Podľa mňa je to oveľa jednoduchšie: M. Kotleba sa dostal na čelo BB kraja vo voľbách keď súperil s Vladimírom Maňkom. Zároveň to boli voľby, ktoré nasledovali po troch volebných obdobiach, kde na čele kraja stál nominant smeru.

2001 – 2005 – Milan Marčok (HZDS, SMER)

2005 – 2009 – Milan Murgaš (HZD, KDH, SNS, SMER, SZS)

2009 – 2013 – Vladimír Maňka (SMER-SD, ĽS-HZDS)

Takže prečo ľudia volili Kotlebu za župana? Po 12tich rokoch smeráckych kandidátov toho už mali dosť. Predstava ako by mal byť kraj spravovaný bola úplne iná ako im v praxi smerácky kandidáti predvádzali – na kraj nastúpil Marián Kotleba.

Fico, akoby sa nepoučil z minulosti spravil z neho čiernu ovcu a pod zámienkou porušenia zákona zmrazil BB kraju eurofondy (verím tomu, že ak by podobnú chybu spravil kandidát smeru tak by to nemalo dopady žiadne ).

http://ekonomika.sme.sk/c/20081897/banskobystricky-kraj-zamestnaval-ochrankarov-nacierno-nemoze-tak-cerpat-eurofondy.html

Ešte to vtedajší minister Jahňátek, ktorý ako sa neskôr ukázalo má toho masla na hlave tiež dosť, komentoval naozaj škodoradostne:  „Toto si ľudia v Banskobystrickom kraji musia uvedomiť, keď si zvolili na čelo takého, akého majú. Toto je výsledok. Banskobystrickému vyššiemu územného celku prajem veľa šťastia, ale bez peňazí,“ povedal Jahnátek.

Akoby tie peniaze mali slúžiť Kotlebovi a nie ľuďom BB kraja…

K tomu si pridajme ako poslanci BB kraja zmetú každý návrh predsedu zo stola či je dobrý a či zlý…

Róbert Fico je v politike dlhú dobu a vôbec sa nepoučil, slováci majú tendenciu podporiť niekoho kto je akoby čiernou ovcou pokiaľ nespraví nejakú zásadnú chybu. No a tú chybu M. Kotleba nespravil a aj bez eurofondov a podstatne lacnejšie ako jeho predchodcovia dokázal zabezpečiť úlohy kraja. Dokázal znížiť zadlženosť kraja a dokázal tieto výsledky predať obyvateľom.

To že si ako služobné auto na kraj kúpil Suzuki sx4 za 12tisíc EUR je možno len gesto ale toto gesto nikto iný na slovensku nespravil (všetci ostatný predsedovia potrebujú audi A8). K tomu pridajme politiku smeru ktorý rozdával len svojim županom, starostom a nasratých ľudí máte dosť.

Kotlebovi stačilo 3 roky nekradnúť a odlíšil sa od štandardných politikov na ktorých boli ľudia zvyknutý.

No a potom je tu ešte druhá stránka veci, Smer s Ficom mal štyri roky pohodlnú väčšinu v parlamente, pamätá si niekto čo vlastne za tie 4 roky spravili dobrého?

Veci ako zhoršovanie podnikateľského prostredia, zvyšovanie daní pracujúcim a drobným podnikateľom, uplácanie voličov nesystémovými opatreniami, neustále zmeny v dôchodkovom sporení…

Čo spravil pozitívne? Nejaké zlepšenie vymožiteľnosti práva? Zjednodušenie byrokracie? Reforma školstva a zdravotníctva? Každý týždeň nové kauzy, nové predražené nákupy okrem toho nič… Ešte aj tá sľubovaná reforma verejnej správy skončila miliardovým IT škandálom a nič viac sa nestalo…

No a v neposlednom rade rómsky problém, kto mal mandát na jeho riešenie ak nie vláda jednej strany. Toľko rečí o tom ako treba rómske deti od malička vzdelávať a výsledok je že eurofondy určené na tento účel sa nečerpajú.

Neriešenie tohto problému je tiež dôvod prečo sa ľudia obrátili na extrémistov. Fico mohol krásne zobrať vietor z plachiet Kotlebovi, ale nespravil to. Akosi popri kšeftoch na to nevystal čas…

No a ďalší dôvod je nekonečné strašenie migrantami zo strany premiéra a jeho dvojitá tvár, keď doma zásadne odmieta kvóty a migrantov a v nemecku má úplne iný slovník a všetci jeho poslanci v európskom parlamente hlasujú za kvóty.

Takže skôr ako začnete nadávať svojim známym do nacistov treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi ich voľby. Chcem veriť tomu že aspoň 90% ľudí volilo Kotlebu preto, že predviedol že sa dá v politike aj nekradnúť a že keď sa nekradne tak je zrazu zdrojov dosť aj na dôležité veci.

Poučenie pre všetky parlamentné strany je len jedno, ak chcete zabrániť extrémistom byť v parlamente choďte príkladom, nekradnite a riešte problémy, ktoré trápia ľudí…

Ak sa nepoučíte čaká vás cesta KDH a otvoria sa dvere pre ďalšie prekvapenia…

A ešte jedna vec, tá vláda oligarchie a policajného štátu, ktorú tu máme posledné 4 roky je tiež nebezpečný extrém…

 

www.dojnekravy.sk

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

Smer-om k SNS

01.03.2016

Voliči smeru a v podstate aj SNS majú veľmi krátku a selektívnu pamäť. SNS vstala z popola ako bájny vták fénix. Štyri roky stačili na to, aby voliči zabudli na všetky kauzy, pre ktoré sa naposledy nedostala do parlamentu a odrazu sa tu hrá na nejakú čistú stranu plnú odborníkov. Akoby sa v tej strane zmenilo osadenstvo. Niektorý síce odišli ale naprostá väčšina [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50303x
Priemerná čítanosť článkov: 2795x

Autor blogu

Kategórie