Založ si blog

Prečo nevoliť člena sekty za prezidenta. . .

Volebná kampaň pred druhým kolom volieb krásne ukazuje ako efektívne je schopné fungovať súdnictvo a polícia keď majú dobrú motiváciu. Škoda len, že takto fungujú len keď ide o zbieranie kompromitujúcich materiálov. Ak ste niekedy niečo potrebovali riešiť súdnou cestou, viete o čom hovorím, ja som napríklad len na prvé pojednávanie čakal skoro rok a ďalšie sa konali s minimálne polročnými prestávkami. Súdne spory trvajúce do 5 rokov sa na Slovensku považujú za “to ešte išlo relatívne rýchlo”. Vo väčšine súdnych sporov vyhráva ten, kto má viac peňazí na advokáta, alebo na nekonečné a pre normálneho pracujúceho človeka neprimerane vysoké súdne poplatky. Skúste sa domôcť spravodlivosti, ak za každé odvolanie máte platiť 6% sumy, o ktorú sa súdite. Pripravil vás niekto o auto v hodnote 10000 Eur?  Tak plaťte 600 eur za podanie. Ak náhodou prehráte a myslíte si, že neprávom, plaťte ďalších 600 eur za odvolanie. Ak náhodou vyhráte (čo máte strašné šťastie, že ste buď narazili na poctivého sudcu ktorý postupuje podľa zákona, alebo váš protivník nemal dosť peňazí na skúseného advokáta, alebo bol jednoducho blbec), tak môžete zase platiť. Plaťte za exekútora, poplatky pre súd, aby odobril exekúciu, no a potom čakajte ďalších 5 rokov, kým vám exekútor povie, že firme alebo osobe s ktorou sa súdite nie je čo zobrať a preto svoje peniaze asi už nikdy neuvidíte. A ak máte smolu, predloží vám ešte účet za trovy exekúcie. Aby som to zhrnul, pre toho bežného človeka čo volí istoty, je spravodlivosť nedostupná, pretože si ju nemôže dovoliť, a ak aj áno, nemusí sa jej dožiť.

No a teraz k polícii. Neviem ako vy, ale ja mám dojem, že jediné čo polícia robí je vyberanie pokút za prekročenie rýchlosti a neviem či majú presne zmapované a vytipované miesta, ale ja som zatiaľ políciu videl merať len na miestach, ktoré sú bezpečné, prehľadné, a z toho dôvodu zvádzajú k pridaniu plynu. Napr. zjazd z prístavného mosta na Prístavnú ulicu v Bratislave. Tam merajú pravidelne, je to síce štvorprúdovka so zvodidlami na oboch stranách kde chodci nemajú čo robiť, ale tak prečo by sme tam nemerali, keď vieme že veľa vodičov keď schádza z diaľnice, a je to zjazd dolu kopcom, vyradí na neutrál a nechá sa len tak zviezť. Akurát že 60-siatkou, pretože auto sa dolu kopcom rozbehne a im sa zdá z dôvodu prehľadnosti a bezpečnosti zbytočné brzdiť. Alebo perličky typu nasmerovaný radar na značku začiatok obce, a keď to náhodou dobrzdíte až za značkou, tak drahá spomienková fotografia na to, akou obcou ste prechádzali, je na svete. Keď sa naopak stane lúpež, násilný trestný čin alebo iné porušenie zákona, tam už polícia taká aktívna nie je (o vyšetrovaní korupcie škoda vôbec hovoriť). Zdá sa mi to dosť málo od ľudí, ktorí zarábajú výrazne viac ako priemerný plat a po 15 rokoch služby majú nárok na výsluhový dôchodok. Naproti tomu sestričky, ktoré sa o nás starajú v čase keď to naozaj potrebujeme a sme odkázaní na pomoc druhých, pracujú za smiešne mzdy, za ktoré by asi nikto takú náročnú robotu nerobil. No a na zvýšenie ich platov samozrejme nie sú peniaze. A čo ma na tom už úplne prekvapuje, že väčšine starých ľudí ktorí potrebujú tie sestričky viac ako ja a rozhodne viac ako policajtov, to nevadí. Ja byť dôchodca, tak chodím osobne na každý štrajk zdravotných sestier a rozhodne nepodporím niekoho, kto im sľubuje zvýšenie miezd a nesplní to.

Moja otázka teraz znie, kto zaplatí políciu a súdy za prácu ktorú vykonávajú pre nášho obľúbeného prezidentského kandidáta, ktorého mimochodom platíme tiež z našich daní. Ja si rozhodne súdy ani políciu neplatím z daní na to, aby zbierali špinu na politického oponenta.

Ďalej vyzývam premiéra, ktorý je už druhé volebné obdobie a druhý rok vo funkcii, aby zakročil voči úžerníckym inštitúciám. Nedávno som dostal z banky list, že mi zvyšujú poplatok za účet na 6 EUR. 6 Eur za to, že si k nim posielam výplatu a majú moje peniaze k dispozícii zadarmo minimálne dva týždne kým ich neminiem. Úrok 0.01% na bežnom učte považujem za urážku a nie úrok. Zato úrok 4,5 percenta na hypotéke považujem za úžeru, keďže v rámci EU je jeden z najvyšších. No a prečerpanie účtu za 19%, kreditka za 19,5% a spotrebné úvery okolo 10 až 13%, to je už čistá úžera. Splátkové spoločnosti s RPMN okolo 20 percent, to už je na zásah polície. Vyzývam premiéra, aby využil svoje právomoci a zákonom zakročil voči týmto neférovým praktikám. Vláda a premiér majú právomoci a nástroje, aby týmto úžerníkom klepli po prstoch. Prečo teda nekonajú? Zo silných rečí ako zatočí s vysoko ziskovými bankami, ktoré neprimerane zarábajú na úkor ľudí zostali ako mnohokrát iba prázdne reči no a opatrenia, ktoré sa naozaj spravili, zase zaplatili len spotrebitelia.

No a teraz to najsmutnejšie. Nemám záujem platiť z mojich daní ľudí, ktorí sa priživujú na systéme, ktorým sa nechce pracovať aj keď môžu, ktorí zarábajú neprimerané marže na obchodoch so štátom, rôznych straníckych kamarátov, finančné skupiny, ktoré financujú politické strany a na oplátku požadujú nejaké tie kšeftíky za pár miliónov. Nemám záujem platiť škody, ktoré spôsobujú veľkohubí (skúsení a štandardní) politici bez akejkoľvek hmotnej, trestnej či inej zodpovednosti, keď bojujú s poisťovňou, keď obstarávajú najdrahší mýtny systém na svete, keď predávajú emisie, atď.….
To, že existuje Dobrý Anjel a že funguje tak transparentne ako funguje, je na jednej strane až obdivuhodné, na druhej strane sa môžu všetci politici hanbiť, že tu vôbec takéto organizácie treba. Pretože to čo robia je vlastne to, že napriek tomu že nemajú žiadne zákonom vynucované príjmy, starajú sa o veci, ktoré by mali byť základnou povinnosťou štátu. A to hlavne, keď sa nás niekto snaží presvedčiť o tom, že tu máme sociálny štát. Starostlivosť o chorých a slabých je základná úloha štátu, dohľad nad zákonnosťou je ďalšia, a toto sú veci začo si platíme dane.

Keď dneska vrchný predstaviteľ “sociálneho štátu” kydá špinu na niekoho, kto významným spôsobom pomáha riešiť veci, ktoré štát ignoruje (napriek tomu že sú jeho psou povinnosťou a základnou úlohou) a ešte na to zneužíva inštitúcie, ktoré by mali dbať na dodržiavanie zákonov, tak je to už asi vrchol toho, kam sa dá klesnúť (a možno my len chýba predstavivosť).

 Z kohokoľvek z nás sa môže raz stať nepriateľ štátu, pocítila to Hedviga Malinová, pocítili to ľudia ktorí prišli nezákonne o pozemky pre diaľnice, atď.… Možno to raz budete aj vy a potom bude neskoro…

Aby som to zhrnul, nemôžem voliť niekoho kto je členom sekty, sekty ktorá ma mocenské ambície, sekty ktorej viera je založená na viere v silu peňazí a ktorá túto silu používa na dosiahnutie absolútnej dominancie. Sekty, ktorej členovia slepo počúvajú svojho zakladateľa, človeka ktorý nemá problém zo zneužitím štátnej moci, polície, súdov, tajnej služby, na účely dosiahnutia svojho cieľa. Sekty, ktorej zakladateľ je schopný všetkého…. Preto nemôžem voliť pána Fica ako vedúceho predstaviteľa a zakladateľa sekty s názvom SMER. Táto sekta má na Slovensku desaťtisíce členov a milión podporovateľov. Ak si niekedy pozriete video z mítingu Smeru a uvidíte v obecenstve ľudí v tranze, pochopíte.

Nech pán premiér láskavo dokončí budovanie sociálneho štátu a nech si za dva roky spraví odpočet svojich splnených sľubov. Potom si môže kandidovať na čo chce, čudujem sa, že potom ako “tvrdo” bojoval za záujmy Slovenska v EU, ho nechcú minimálne za prezidenta europarlamentu.

 

 

www.dojnekravy.sk

Na zdravie!

28.04.2016

Súčasná situácia okolo zdravotného stavu našich politikov ponúka jedno pekné zamyslenie. Mal by obyčajný človek taký prístup k zdravotnej starostlivosti ako chránený druh – slovenský politik? A zároveň sa ponúka jedno jednoduché riešenie. Zákonom zakotviť povinnosť ústavných činiteľov podstúpiť liečbu vždy iba v štatisticky najhoršie hodnotenom zdravotnom [...]

Lebo Fico…

09.03.2016

Je to už strašne otrepané konštatovanie ale musím ho použiť ešte minimálne raz… Na Slovensku voľby dopadli ako dopadli, napriek pestrým a možno šokujúcim výsledkom dovolím si povedať že dopadli lepšie ako voľby posledné. Celé slovensko ostalo zarazené tým že sa strana M. Kotlebu dostala do parlamentu a zrazu sa všetci komentátori predbiehajú v analýzach kto volil [...]

Smerom do kanála. . .

02.03.2016

Po štyroch rokoch sociálno-demokratickej vlády slovensko nie je ani sociálne ani demokratické. Máme tu čas volieb a môžeme si spraviť nejakú tú sumarizáciu. Pravidelne počúvame ako sa slovensku darí a ako občania musia pocítiť, že krajina zažíva dobré časy. Tak sa pozrime na tie dobré časy…. Deficit štátneho rozpočtu za rok 2015 bol 2,885 miliardy eur, v tomto [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

pit2000

O všetkom čo ma hnevá a je proti zdravému rozumu..., alebo naozaj sme iba dojné kravy pre tento štát? dojnekravy.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 50263x
Priemerná čítanosť článkov: 2792x

Autor blogu

Kategórie